ukenru
novi-sanktsiyi-ssha-schodo-rf-mozhut-vdariti-po-budivnitstvu-pivnichnogo-potoku-2-politolog

Нові санкції США щодо РФ можуть вдарити по будівництву "Північного потоку-2" - політолог

 • 17602 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Можливе запровадження нових санкцій щодо Росії з боку США може вдарити по стратегічних планах Росії, зокрема по будівництву газопроводу "Північний потік-2". Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН висловив політолог Володимир Фесенко.

"Ще немає запровадження санкцій. Є голосування сенату - тут ще процес не завершений. Але той законопроект, який проголосований, означає нову хвилю санкцій і там є багато специфічних моментів, вони достатньо жорсткі. Зокрема, вони стосуються питань фінансування і можуть вдарити навіть по таких проектах, достатньо стратегічно важливих для Росії і для деяких європейський партнерів Росії, – на "Північний потік–2" (газопровід з РФ до Європи в обхід України - ред.)", - сказав В.Фесенко.

Він зазначив, що такі наміри США "уже викликали неоднозначну реакцію у деяких європейських політиків і в Росії теж, наскільки я знаю, стурбовані цим не тільки з політичної точки зору, а в тому сенсі, що якщо вони будуть застосовані, вони можуть створити проблеми для Росії". "Не катастрофічні, безумовно, але проблеми створять", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина і Австрія розкритикували рішення сенату США про посилення санкцій проти РФ

На запитання, чи не стане застосування цих санкцій перепоною на шляху до нормалізації стосунків США з Росією, В.Фесенко зазначив: "Тут важливе саме слово "якщо".

"(Держсекретар США Рекс - ред.) Тіллерсон уже сказав, що те, що запропоноване - занадто жорстке і, можливо, будуть вносити зміни на пом'якшення. Але старі санкції не будуть скасовуватися. Тут лише питання про певне їх пом'якшення, саме нової хвилі санкцій", - додав політолог.

Нагадаємо, 15 червня сенат США затвердив розширення санкцій проти РФ.

Також нагадаємо, у Білому домі вважають, що існуючі санкції проти РФ є ефективними.

Українські Національні Новини

Політика