ukenru
novavax-anonsuvala-finalni-dani-viprobuvan-vaktsini-u-ssha-na-nastupniy-tizhden

Novavax анонсувала фінальні дані випробувань вакцини у США на наступний тиждень

 • 20337 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Американська біотехнологічна компанія Novavax очікує результати третьої фази дослідження своєї вакцини проти коронавірусу в Сполучених Штатах наступного тижня, заявив у четвер генеральний директор компанії Стенлі Ерк, передає УНН з посиланням на CNN.

Цитата:

"Ми якраз завершуємо 3-ю фазу дослідження в США, де ми набрали групу з 30 000 осіб - 20 000 з них були вакциновані, 10 000 - (отримали - ред.) плацебо - і я радий повідомити, що дані з'являться дуже скоро. Фактично, ми сподіваємося оголосити ці дані наступного тижня", - сказав Ерк під час зустрічі з губернатором Меріленда Ларрі Хоганом в штаб-квартирі Novavax в Гейтерсбурзі.

Доповнення

Вакцина COVID-19 від Novavax була на 96% ефективною для запобігання випадків, спричинених найпершою версією коронавірусу, на пізньому етапі випробувань, проведеному у Великій Британії. 

У травні Novavax заявила, що не подаватиме дані про свою вакцину для схвалення регуляторів у США, Великій Британії і Європі до III кварталу 2021 року. Причиною для такого рішення стали проблеми з виробництвом деяких компонентів препарату, а також прагнення компанії зібрати більше даних про вакцину.

Європейська комісія тим часом раніше планувала придбати до 200 мільйонів доз вакцини. Велика Британія замовила 60 мільйонів доз. Україна також має контракт на цю вакцину - на 10 мільйонів доз.

Novavax планує виробляти свою дводозову вакцину у восьми виробничих центрах, включаючи Інститут сироватки крові в Індії.

Препарат компанії Novavax створений на основі інактивованого коронавірусу. В його основі - S-білок патогена SARS-CoV-2, представлений у вигляді рекомбінантних наночастинок. Вакцину можна зберігати при температурі 2-8 градусів за Цельсієм.

Українські Національні Новини

Здоров'я