nova-zelandiia-oholosyla-novu-dopomohu-ukraini-na-maizhe-10-mln-dolariv

Нова Зеландія оголосила нову допомогу Україні на майже 10 млн доларів

 • 30142 переглядiв

Нова Зеландія оголосила про нову допомогу Україні на суму $9,8 млн, включаючи $3,68 млн на військову допомогу та $6,12 млн на гуманітарну допомогу.

  Нова Зеландія оголосила про виділення нової  допомоги Україні на 9,8 мільйона доларів. Кошти  підуть на військову та гуманітарну допомогу, повідомив посол України в Австралії та Новій Зеландії Василь Мірошниченко, передає УНН

На полях Саміту НАТО у м.Вашингтон Прем’єр-міністр Нової Зеландії К.Лаксон оголосив про надання Урядом його країни 16 млн новозеландських дол. (9,8 млн дол.США) допомоги Україні, з яких 6 млн новозеландських дол. (3,68 млн дол. США) - військова допомога та 10 млн новозеландських дол. (6,12 млн дол. США) - гуманітарна допомога

- написав посол у Facebook.

За його словами,  військова допомога передбачає виділення 4 млн новозеландських дол. (2.45 млн дол. США) до "Коаліції дронів" на чолі з Великою Британією та Латвією та 2 млн новозеландських дол. (1.23 млн дол. США) на військові медичні потреби України.

Нагадаємо 

У травні Нова Зеландія запровадила нові санкції проти 28 фізичних та 14 юридичних осіб, причетних до передачі зброї з Північної Кореї та Ірану до росії, а також до сприяння примусовому переміщенню українських дітей до рф. 

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі