ukenru
norvegiya-stala-pershoyu-krayinoyu-svitu-de-elektromobili-obignali-za-prodazhami-traditsiyni-avto

Норвегія стала першою країною світу, де електромобілі обігнали за продажами традиційні авто

 • 13546 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. У 2020 році Норвегія стала першою країною у світі, де частка електромобілів серед зареєстрованих нових авто становила понад 50%. Про це свідчать дані, опубліковані у вівторок, 5 січня, норвезькою службою інформації дорожнього руху (OFV), повідомляє DW, інформує УНН.

"Згідно з повідомленням, минулого року у Норвегії частка електромобілів становила 54,3% ринку нових авто у порівнянні з 42,4% роком раніше. Загалом у країні у 2020 році було продано 141 412 нових авто, з яких 76 789 - були повністю електричними. Модель Audi e-tron очолила рейтинг лідерів у цьому сегменті, посунувши середньорозмірну модель Tesla Model 3 на друге місце", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що галузеві аналітики і дистриб'ютори автомобілів вважають, що продажі електромобілів продовжать рости і у 2021 році, оскільки на ринок виходить все більше моделей, передає агентство Reuters.

"Коментуючи ці дані, глава норвезької асоціації електроавтомобілів Крістіна Бу повідомила, що за попередніми прогнозами, у 2021 році на ринку нових авто кількість електромобілів перевищить позначку у 65%. Як відомо, у Норвегії є амбітна мета - до 2025 року повністю відмовитися від бензинових двигунів", - резюмували у ЗМІ.

Як повідомлялося раніше в УНН, наприкінці листопада минулого року ринкова вартість компанії Tesla перевалила за 500 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу