ukenru
nkrepk-oshtrafuvala-sche-odin-oblgaz-za-donarakhuvannya-u-platizhkakh

НКРЕПК оштрафувала ще один облгаз за донарахування у платіжках

 • 8208 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) за результатами проведеної перевірки наклала штраф у 850 тис. гривень на оператора ГРС "Житомиргаз" за донарахування обсягів споживання у платіжках. Відповідне рішення ухвалила НКРЕКП під час засідання, передає кореспондент УНН.

Регулятор наклав штраф за порушення ліцензійних умов у частині приведення обсягів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов, що призвело до додаткових нарахувань у платіжках споживачів.

При цьому НКРЕКП зобов'язала компанію провести перерахунки за тими конкретними споживачами, за якими проводилась перевірка, а також зробити перерахунок додаткових нарахувань за весь період, починаючи з жовтня 2018 року, по всіх споживачах, яким здійснювалися такі донарахування, до 22 квітня 2019 року.

Крім того, згідно з рішенням, регулятор направить звернення до Антимонопольного комітету України для проведення розслідування про зловживання монопольним становищем зазначеною компанією.

Нагадаємо, 29 березня НКРЕКП наклала штраф за невиконання рішення регулятора про заборону додаткових нарахувань у платіжках за газ на ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз" та ПАТ "Львівгаз" у 850 тис. грн.

Раніше, 26 березня, НКРЕКП наклала штраф за невиконання рішення регулятора про заборону додаткових нарахувань у платіжках за газ на компанії "Хмельницькгаз", "Закарпатгаз", "Івано-Франківськгаз" і "Харківгаз" у 850 тис. грн.

Перевірки облгазів через донарахування у платіжки споживачів природного газу стартували в Україні 11 березня.

Українські Національні Новини

Економіка