ukenru
nkrekp-zmenshila-vdvichi-tarifi-dlya-ukrtransgazu

НКРЕКП зменшила вдвічі тарифи для "Укртрансгазу"

 • 10177 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Тимчасові тарифи для АТ "Укртрансгаз" на послуги транспортування природного газу зменшились удвічі. Про це повідомила голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко, передає УНН.

"Тимчасові тарифи для АТ "Укртрансгаз" на послуги транспортування природного газу для точок входу і точок виходу на перший рік другого регуляторного періоду. Вони зменшились удвічі. Ми входимо у новий 2019 рік з європейськими конкурентоздатними тарифами", - зазначила голова регулятора.

За її словами, зазначені тарифи є складовою кінцевої ціни природного газу для наших споживачів, тому ціна імпортованого газу на оптовому ринку зменшиться на 6 доларів за тисячу кубометрів.

У той же час, українська газотранспортна система закріпить свою конкурентоздатність як абсолютна та більш економічно вигідна альтернатива "Північному потоку" та іншим обхідним газогонам. Більше того, таке рішення НКРЕКП може сприяти укладанню вигідного транзитного контракту після 2019 року.

За її прогнозом, збільшиться завантаженість газопроводів та газосховищ, перш за все, задіяних в постачанні палива на український ринок. Також газовидобувна галузь отримала додатковий стимул для нарощування обсягів виробництва. Це особливо важливо напередодні 2019 року, коли будуть проводитись міжнародні аукціони на залучення іноземних інвестицій у газовидобувні площі.

При цьому вона додала, що тариф покриває усі операційні витрати оператора ГТС і забезпечує достатній рівень прибутку для інвестицій.

Нагадаємо, Українська газотранспортна система готова до транзиту російського газу до Європи після 1 січня 2020 року.

Українські Національні Новини

Економіка