nkrekp-vpershe-pozbavila-litsenziyi-postachalnika-gazu

НКРЕКП вперше позбавила ліцензії постачальника газу

 • 15629 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вперше прийняла рішення, щодо анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ліцензіату. Про це повідомляє УНН з посиланням на НКРЕКП.

Цитата

"... НКРЕКП прийняла рішення, щодо анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ліцензіату, переважна більшість споживачів якого знаходиться у Мелітополі.

Це рішення було ухвалене у відповідь на системне порушення ліцензіатом вимог законодавства та Ліцензійних умов з постачання природного газу. Зокрема, за результатами позапланової перевірки було встановлено, що ліцензіат без отримання заяв-приєднання до договору постачання природного газу включав до свого реєстру побутових споживачів, оператором газорозподільних систем яких є інший постачальник газу. НКРЕКП ініціювала перевірки, за результатами яких, було виявлене грубе порушення ліцензійних умов", - повідомляє регулятор.

Деталі

НКРЕКП повідомляє, що на прикладі цієї компанії всі інші ліцензіати повинні розуміти, що ринок природного газу створений і всі реформи відбуваються для запровадження конкуренції на ринку і вільного вибору постачальника. Тому такі дії, що спричинили примусовий перехід споживача, є неприпустимими.У подальшому Комісія буде також анулювати ліцензії в разі грубих порушень ліцензійних умов.

Споживачі, що до 01.03.2021 року не встигнуть обрати нового постачальника природного газу, автоматично перейдуть на обслуговування до постачальника "останньої надії" і будуть забезпечені природним газом за ціною, яка не вище за граничну встановлену Кабінетом міністром України.

Додамо

Зазначимо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль ще наприкінці 2020 року доручив Міністерству енергетики і АМКУ перевірити обґрунтованість цін на газ для населення та провести аудит формування тарифів на транспортування блакитного палива.

А вже наприкінці січня стало відомо, що у другому півріччі 2020 року кожен побутовий користувач газу в Україні, в середньому, переплатив 670 грн, що в сумі становила 8,4 млрд грн.

Контекст

“Тарифну” проблему влада взялася “терміново” вирішувати на тлі протестів.

Так, з 1 січня ціна на газ для населення підвищилася, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

18 січня Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня.

Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    НКРЕКП вперше позбавила ліцензії постачальника газу

     • 15629 переглядiв

    У столиці на COVID-19 найчастіше хворіють люди 30-49 років

     • 8328 переглядiв

    У Києві на дитячому майданчику стався вибух, є загиблий

     • 15351 переглядiв

    На Донбасі підірвався військовий

     • 14309 переглядiв