ukenru
nimetskiy-virobnik-ozbroyen-rheinmetall-vede-peregovori-z-kiyevom-pro-postachannya-novitnikh-tankiv-panther

Німецький виробник озброєнь Rheinmetall веде переговори з Києвом про постачання новітніх танків Panther

 • 909426 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Німецький виробник озброєнь Rheinmetall AG веде переговори з Україною для експорту свого сучасного бойового танка Panther до Києва, заявив в інтерв'ю в четвер генеральний директор Армін Паппергер, передає УНН.

Цитата

"Ми ведемо переговори з Києвом про експорт Panther", — заявив Паппбергер німецькій діловій газеті Handelsblatt, додавши, що Україна також зацікавлена в Lynx, найсучаснішій бойовій машині піхоти Rheinmetall.

"Україна має стояти на своєму у цій війні - і коли вона закінчиться, країні потрібна безпека. Тому ми готові створити завод із виробництва Panther і в Україні".

Деталі

Папбергер сказав, що постачання Panther в Україну можливе протягом 15-18 місяців, додавши, що танки можуть бути збудовані або в Німеччині, або в Угорщині.

Rheinmetall також є виробником бойового танка Leopard, який європейські країни нещодавно погодилися відправити в Україну, і очікується, що перші одиниці прибудуть навесні. Як і у випадку з "Леопардом", постачання "Пантери" та "Рисі" Києву має бути схвалено урядом Німеччини.

Додамо

Минулого літа Rheinmetall представила Panther на торговому ярмарку в Парижі, заявивши, що це найсильніший бойовий танк у світі. За даними Rheinmetall, Panther все ще перебуває в стадії розробки, але в кінцевому підсумку він повинен замінити Leopard 2.

Українські Національні Новини

Новини Світу