ukenru
nimetski-deputati-planuyut-vizit-do-rosiyi-ta-na-skhid-ukrayini-melnik-nazvav-tse-pidtrimkoyu-viyni-rf-na-vinischennya

Німецькі депутати планують візит до росії та на схід України - Мельник назвав це "підтримкою війни рф на винищення"

 • 186954 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Група депутатів правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) планує здійснити візит до Росії та Сходу України, повідомляють на сайті фракції AfD у федеральній землі Саксонія-Анхальт. Посол України у Німеччині Андрій Мельник на своїй сторінці у Twitter назвав таке рішення "підтримкою російської війни на винищення", інформує УНН.

Цитата

"Щоб отримати власне уявлення про гуманітарну ситуацію, окрім перегляду репортажів, які зазнали критики, транскордонна делегація вирушить до Східної Європи найближчими днями", - йдеться на сайті фракції AfD у федеральній землі Саксонія-Ангальт.

Деталі

Зазначається, що до складу делегації увійдуть члени фракції "Альтернативи для Німеччини" Ганс-Томас Тільшнайдер і Даніель Вальд.

У фракції AfD повідомили, що передумовами поїздки стало соціологічне опитування партії, згідно з яким "більше ніж третина всіх жителів Саксонії-Анхальт не відчувають, що німецьких ЗМІ подають об'єктивну інформацію щодо російсько-українського конфлікту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Берліні не погодили виставку підбитих російських танків: посол Мельник каже про скандал

На рішення депутатів відреагував посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Наступного тижня депутати відвідають окуповану Москвою східну Україну, щоб підтримати російську війну на знищення. Це кримінальний злочин (підбурювання до злочину агресії, §80a StGB). Пане Гальденванг (президент Федерального відомства з захисту конституції Німеччини Томас Гандельванг - ред.), час діяти", - написав Мельник у Twitter.

‼️@AfD Abgeordnete besuchen nächste Woche die von Moskau besetzte Ostukraine, um denVernichtungskrieg zu unterstützen.
Hier liegt ein Straftatbestand (Aufstacheln zum Verbrechen der Aggression,
§80a StGB) vor.
Herr Haldenwang, Zeit zu handeln @BfV_Bund https://t.co/dgq01mRYYu pic.twitter.com/9Ppi5o3tlG

— Andrij Melnyk (@MelnykAndrij) September 18, 2022

Українські Національні Новини

Політика