nimechchyna-khoche-vidmovytys-vid-kytaiskoho-obladnannia-v-mobilnykh-merezhakh-zmi

Німеччина хоче відмовитись від китайського обладнання в мобільних мережах - ЗМІ

 • 13037 переглядiв

Німеччина домовилася з мобільними операторами про відмову від китайського обладнання до 2026 року, щоб посилити захист від шпигунських атак збоку КНР.

Німеччина хоче, щоб її оператори мобільного зв'язку за наступні два роки відмовились від китайського обладнання, аби посилити захист країн від спроб КНР шпигувати за Берліном. Про це пише УНН з посиланням на BILD.

Деталі 

Зазначається, що протягом останніх тижнів Міністерство внутрішніх справ ФРН вело переговори з операторами мобільного зв'язку Telekom, Vodafone та Telefonica, щоб вони перестали користуватися китайським обладнанням у своїй роботі.

З власних джерел видання дозналось, що сторони нарешті досягли згоди і цього тижня планують підписати угоду. Відповідно до документів, мобільні оператори повинні позбавитися технологічних компонентів китайських виробників не пізніше кінця 2026 року.

Насамперед це стосується обладнання від компанії Huawei — його доведеться повністю замінити.

Електромобілі, акумулятори та чипи: Байден підвищив мита на імпорт китайських товарів14.05.24, 20:59

Окрім того, до кінця 2029 року, згідно з досягнутими домовленостями, вся мережа доступу має бути захищена від спроб шпигунства з боку китайської влади. У разі порушення договору мобільним операторам загрожують серйозні штрафні санкції.

Контракти з компаніями підписуватиме особисто міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Доповнення

У виданні зауважили, що наразі Німеччина очікує відповідь КНР на таку позицію Берліна. Зазначається, що коли Австралія заборонила використовувати технічні компоненти Huawei, це значно вплинуло на економічні відносини з Китаєм в цілому.

Нагадаємо

Німеччина заблокувала продаж дочірньої компанії Volkswagen MAN Energy Solutions китайській компанії з міркувань національної безпеки.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі