nimechchina-vvodit-obovyazkovu-vaktsinatsiyu-dlya-medichnikh-pratsivnikiv

Німеччина вводить обов’язкову вакцинацію для медичних працівників

 • 16279 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Працівники німецьких лікарень, кабінетів лікарів та будинків престарілих повинні обов’язково вакцинуватись або довести факт одужання від COVID-19 в рамках нового законодавства, ухваленого парламентом Німеччини у п’ятницю. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Крім обов’язкових щеплень для певних професій з середини березня, нове законодавство також дозволяє 16 федеральним землям Німеччини закривати бари та ресторани, а також забороняти великі заходи через високий рівень зараження COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах, під час дискусій, захищав обмеження для невакцинованих, перед нижньою палатою Бундестагу.

"Абсолютно неприпустимо, щоб у закладах, де живуть люди, які довіряють нам, щоб їх захистити, люди без потреби вмирали через те, що там працюють нещеплені", – сказав Лаутербах.

Опитування телекомпанії ZDF показало, що понад три чверті німців виступають за суворі обмеження щодо невакцинованих, тоді як 21% вважає, що це "не правильний курс".

Майже 70% населення висловилися за те, щоб вакцинація стала обов’язковою для всіх, крок, який підтримує новообраний канцлер Олаф Шольц, що може статися вже до кінця лютого.

Доповнення

Німеччина, яку охопила четверта хвиля коронавірусу, має відносно низький рівень вакцинації порівняно з рештою Європи. За офіційними даними, близько 69% населення повністю вакциновані.

У п'ятницю Інститут інфекційних захворювань Інституту Роберта Коха повідомив про 61 288 нових випадків зараження коронавірусом і ще 484 випадки смерті від COVID-19. Всього в Німеччині від пандемії померли 104 996 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі