ukenru
nimechchina-svidomo-ne-daye-ukrayini-tankiv-schob-ne-sprovokuvati-viynu-mizh-nato-ta-rosiyeyu-sholts

Німеччина свідомо не дає Україні танків, щоб не спровокувати війну між НАТО та росією – Шольц

 • 241039 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю The New York Times заявив, що уряд країни свідомо не надає Києву танки, щоб не спровокувати війну між НАТО та росією. Водночас,Німеччина підтримує Україну у боротьбі проти російської агресії, передає УНН.

Цитата

“Ми допомагаємо Україні. Ми робимо це таким чином, щоб не йшло до ескалації між росією та НАТО, тому що це було б катастрофою… Лідерство не означає, що ви робите те, що вас просять. Лідерство означає приймати правильні рішення та бути дуже сильним. І це те, що я роблю. Ми співпрацюємо, і робимо це разом із нашими союзниками. Ми ніколи не робимо щось самі. І таким чином, ми реагуємо на дуже небезпечну війну. Абсолютно розумно ніколи не робити нічого самотужки”, – заявив Шольц.

Деталі

Він зазначив, що за сім місяців повномасштабної війни Берлін пообіцяв надати Україні військову допомогу на суму понад 700 мільйонів євро. Німеччина надала Києву реактивні системи залпового вогню, сучасну артилерію та десятки зенітних установок, що, за словами канцлера, сприяло просуванню України вздовж лінії фронту.

Проте Шольц відмовився надати Україні бойові танки “Leopard” або БМП “Мардер”, про які неодноразово просила Банкова “задля збереження миру” між країнами НАТО та росією.

В інтерв’ю канцлер також відкинув будь-які припущення про те, що Сполучені Штати могли б вітати активізацію Німеччини та переймання на себе ініціативи щодо відправлення танків, які важко транспортувати, особливо через океан.

Доповнення

Під час привітання України з Днем Незалежності Шольц заявив, що Німеччина і надалі постачатиме зброю стільки, скільки буде потрібно Києву – від самохідних гаубиць до систем протиповітряної оборони.

Перед поїздкою до Берліну глава українського уряду Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує від Німеччини танки Leopard 2, а від США – танки Abrams.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю німецькій службі новин Tagesschau.de заявив, що прискоренню закінчення війни сприятимуть німецькі танки Leopard 2, які просить надати Німеччину Україна.

Українські Національні Новини

Новини Світу