ukenru
nimechchina-i-avstriya-rozkritikuvali-rishennya-senatu-ssha-pro-prodovzhennya-sanktsiy-proti-rf-zmi

Німеччина і Австрія розкритикували рішення Сенату США про продовження санкцій проти РФ - ЗМІ

 • 18996 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Глави міністерств закордонних справ Німеччини і Австрії Зігмар Габріель і Крістіан Керн розкритикували рішення Сенату США про продовження економічних санкцій щодо Росії. Про це повідомляє "DW", передає УНН.

Видання зазначає, що міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель і федеральний канцлер Австрії Крістіан Керн різко розкритикували посилення санкцій проти Росії, за яке проголосував напередодні Сенат США. На їхню думку, Сенат США керувався лише економічними інтересами своєї країни.

"Євросоюз і Сполучені Штати повинні бути зацікавлені в спільних діях з метою залагодити конфлікт в Україні, відзначається в спільній заяві Габріеля і Керн, оприлюдненій після закінчення їх зустрічі в Берліні", - пише видання.

"З відвертістю, що викликає здивування в схваленому США законопроекті сказано про мету його прийняття: мова йде про продаж американського скрапленого газу та витіснення російських постачальників природного газу з європейського ринку", - цитує дипломатів видання.

При цьому вони впевнені, що загрози піддати санкціям діючі на американському ринку європейські компанії "в разі їх участі або фінансування таких проектів, як "Північний потік - 2" привносять в європейсько-американські відносини абсолютно нові і досить негативні відтінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США затвердив розширення санкцій проти РФ

Українські Національні Новини

Політика