ukenru
niderlandi-rozpochali-peredachu-kriminalnogo-provadzhennya-po-mn17-z-ukrayini

Нідерланди розпочали передачу кримінального провадження по МН17 з України

 • 19193 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Нідерланди за угодою про співпрацю розпочали процедуру передачі з України кримінального провадження у справі про збиття літака Boeing-777 рейсу МН17 над Донбасом в липні 2014 року. Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Петухов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Два роки тому міністри юстиції України та Нідерландів підписали угоду про співпрацю щодо розслідування збиття боїнгу МН-17. Сьогодні Угода вже діє - Нідерланди розпочали за нею процедуру передачі кримінального провадження з України», - написав заступник міністра.

Він нагадав, що Угода стане ще більш важливою на стадії судового розгляду, яке розпочнеться 9 березня 2020 року.

Як повідомляв УНН, 19 червня Міжнародна спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 офіційно назвала причетних до аварії малайзійського Boeing-777. Нідерландський прокурор назвав імена чотирьох підозрюваних в причетності до збивання рейсу MH17 в небі над Донбасом в липні 2014 року і заявив, що відсьогодні вони будуть оголошені в міжнародний розшук.

Після цього, МЗС РФ офіційно відреагувало на результати розслідування катастрофи MH17.

Літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту.

Українські Національні Новини

Політика