ukenru
nevidomi-oblili-farboyu-memorialnu-doshku-na-chest-mikhnovskogo-na-chernigivschini

Невідомі облили фарбою меморіальну дошку на честь Міхновського на Чернігівщині

 • 10420 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. У Прилуках Чернігівської області невідомі облили фарбою меморіальну дошку на честь ідеолога українського націоналізму Михайла Міхновського. Про це повідомила прес-служба Прилуцької міської ради, передає УНН.

"Сьогодні вночі окремі громадяни (дуже хочеться сподіватися, що не прилучани) скоїли черговий акт вандалізму. Цього разу об'єктом стала меморіальна дошка ідеологу українського націоналізму Миколі Міхновському, встановлена на фасаді гімназії №1 імені Георгія Вороного", - зазначили в міськраді.

При цьому в прес-службі ради уточнили, що Микола Міхновський народився 31 березня 1873 року в родині сільського священика в селі Турівка Прилуцького повіту (тоді Полтавської губернії). Він став основоположником, ідеологом і лідером самостійницької течії українського руху кінця XIX - початку ХХ століття, автор відомої брошури "Самостійна Україна". Цієї неділі виповнюється 146 років з дня його народження.

Нагадаємо, невідомі пошкодили меморіальну дошку відомому українському письменникові та політичному діячу Івану Франку у Львові.

Українські Національні Новини

Суспільство