ukenru
nevdovzi-v-ukrayini-mozhut-zapratsyuvati-novi-pravila-virobnitstva-konyaku

Невдовзі в Україні можуть запрацювати нові правила виробництва коньяку

 • 18277 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Відсоткове використання вітчизняної сировини у коньяках України має регламентуватися на законодавчому рівні. Про це у коментарі УНН розповів генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко, окреслюючи плани діяльності галузі на наступний рік.

Він розповів, що дана норма прописана у проекті наказу "Про затвердження правил виробництва коньяків в Україні". Наразі винороби чекають на реєстрацію цього документу Мін'юстом.

"Цими правилами, відповідно до європейських практик, регламентується відсоткове використання вітчизняної сировини у коньяках України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коньяк "Коктебель" завоював Гран-прі конкурсу BEST DRINK 2017 

В.Кучеренко додав, що реєстрація документу дозволить відновити автентичність українського коньяку та підтримати вітчизняного виробника.

Нагадаємо, минулого року виробництво коньяку в Україні зросло, хоча, в цілому, за останні 5 років - скоротилося у 1,7 раза.

Як повідомляв УНН, сьогодні, коньяк часто стає предметом підробок та фальсифікату. Однак, експерти пояснюють, що справжній коньяк від неякісного напою завжди буде відрізняти смак.

“На жаль ми спостерігаємо тренд, що чим м’якше коньяк 3 річної витримки, тим більша ймовірність, що це не справжній коньяк. Коньяк має насичений і трохи різкуватий смак, адже витримка на дубі насичує його дубильними речовинами”, - пояснив маркетинг-директор компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий.

Також, наголошують фахівці ринку, якісний коньяк ніколи не буде надто дешевим.

Українські Національні Новини

Економіка