neobkhidnosti-obovyazkovoyi-evakuatsiyi-z-kupyanskogo-rayonu-narazi-nemaye-golova-kharkivskoyi-ova

Необхідності обов'язкової евакуації з Куп'янського району наразі немає - голова Харківської ОВА

 • 339676 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. На Куп'янському напрямку наразі проживає 12 тисяч людей, у тому числі 546 дітей. Ситуація складна, але контрольована, тому необхідності в обов'язковій організованій евакуації наразі немає, розповів в ефірі національного телемарафону голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає УНН.

Цитата

"З Куп'янської громади у нас поки що немає евакуації. Раніше ми евакуювали дітей з тих населених пунктів, які знаходяться на прикордонні, де, фактично, велися активні бойові дії. По Вовчанській громаді у нас вже завершена евакуація 186 дітей... Усього, якщо брати Куп'янський напрямок, там проживає наразі 12 тисяч людей, з них 546 - діти", - поінформував голова ОВА.

Він додав: "Всі евакуаційні плани у нас актуалізовані, всі маршрути приведені в дію. І коли така необхідність буде, ми оголосимо обов'язкову евакуацію. Але це напряму залежить від обставин, які ми будемо мати на лінії фронту... Ситуація складна, але контрольована".

Деталі

Крім цього, Синєгубов розповів, що російські окупанти продовжують обстрілювати населені пункти Куп'янської громади, зокрема керованими авіабомбами. Водночас цивільні відмовляються від евакуації.

"На жаль, люди не виїжджають. Ми ведемо таку статистику, за тиждень може виїхати до десяти осіб. Місто Куп'янськ обстрілюється майже щодня, але ще більше обстрілюються ті населені пункти, які входять до цієї громади, ближче до кордону з рф, де наразі проходить лінія фронту", - сказав голова ОВА.

Щодо воєнних дій на Куп'янському напрямку, він поінформував, що ворог відновив свої наступальні штурмові дії на позиції бійців ЗСУ. Українські захисники тримають свої позиції та наносять "велике ураження" по особовому складу ворога, його техніці та озброєнню, підсумував Синєгубов.

Нагадаємо

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти завдали ворожого ракетного удару по селищу Першотравневе Харківської області, унаслідок якого загинула жінка, ще одна людина отримала поранення. Також окупанти уразили авіабомбою ФАБ-500 селище Петропавлівка.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Суд знову відсторонив Павелка від посади президента УАФ

     • 287508 переглядiв

    Випив розчинник: на Київщині загинув 1,5-річний хлопчик

     • 414778 переглядiв