nemaie-zhodnoho-hlukhoho-kuta-kuleba-vidpoviv-chy-dostatnia-pidtrymka-na-tli-pozytsii-uhorshchyny-slovachchyny-i-sytuatsii-u-ssha

"Немає жодного глухого кута": Кулеба відповів, чи достатня підтримка на тлі позицій Угорщини, Словаччини і ситуації у США

 • 21766 переглядiв

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що порозумівся з колегою зі Словаччини, ситуація з позицією Угорщини проясниться за два тижні, а від США Україна очікує рішення Конгресу, яке "фактично полягає у підтримці", і при цьому ніколи не просила відправити своїх солдатів. Про це він сказав журналістам у Брюсселі у середу, пише УНН.

Так міністр відповів на запитання, чи відчуває достатню підтримку на тлі позицій Угорщини щодо допомоги на 50 млрд євро та Словаччини по військовій допомозі, а також ситуації у США.

Деталі

"Ми перетинаємо мости, коли підходимо до них. Отже, по суті, коли виникає реальна проблема, ми вирішуємо її. Але політика є політика, і люди говорять різне", - сказав Кулеба.

"Учора в мене була продуктивна зустріч з міністром закордонних справ Словаччини, і я можу вам сказати, що ми чудово розуміємо одне одного, він ще раз підтвердив, що у Словаччині продовжить функціонувати хаб технічного обслуговування української важкої техніки, триватимуть контракти між українськими та словацькими компаніями, що виробляють озброєння, так що я не бачу це як ризик. Щодо Угорщини, давайте зачекаємо два тижні і подивимося, чим усе закінчиться", - заявив голова МЗС.

"І ми сподіваємося, що Конгрес США також знайде рішення, яке буде у найкращих інтересах американського народу, яке фактично полягає у підтримці як Ізраїлю, так і України за цих обставин. Тому що ви знаєте, що найкращий спосіб уникнути відправки своїх солдатів на війну - це допомогти іншій країні вести свою власну війну", - зауважив Кулеба.

При цьому міністр наголосив, що "Україна ніколи не просила американських черевиків на землі", "І це в принципі, це те, що сильно відрізняє нас від інших. Наша угода дуже чесна: ви даєте нам все, що нам потрібно, і ми ведемо боротьбу. Ми не просимо вас пожертвувати своїм життям", - вказав він.

На уточнююче запитання, "що ж потрібно, щоб вийти з глухого кута", Кулеба відповів: "Немає жодного глухого кута".

Нагадаємо

Кулеба відповів тим, хто пропонує поступитися територіями в обмін на членство в НАТО.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суд у рф заочно "заарештував" переможницю Євробачення Джамалу

     • 24347 переглядiв

    Амбасадори винного смаку: Паризька прем'єра Villa UA

     • 20441 переглядiв

    Німеччина додатково виділить 11,5 млн євро в фонд Україна-НАТО

     • 23939 переглядiв