ukenru
neefektinist-kitayskoyi-vaktsini-vid-covid-19-u-moz-spodivayutsya-scho-pokazniki-zrostut

Неефективність китайської вакцини від COVID-19: у МОЗ сподіваються, що показники "зростуть"

 • 15729 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Після офіційних результатів третьої клінічної фази, відсоток ефективності вакцини від коронавірусу Coronovac від китайської компанії Sinovac Biotech, може буде більше, ніж 50. Про це заявив в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я України Ігор Кузін в ефірі телеканалу "Україна 24", передає кореспондент УНН.

"Коли ми говоримо про 50% ефективності, ми повинні розуміти, що це за цифра й звідки вона береться. Це лише попередня інформація, яку оприлюднила Бразилія під час третьої фази клінічних випробувань. Інші держави, які завершують третю фазу, показують більший показник ефективності, й це пов'язано з тим, що у тій самій Бразилії, коли проводилися клінічні дослідження, вони проводилися серед медичних працівників, у яких більш ризикована поведінка по відношенню до COVID-19. Можливо, що коли будуть оприлюднені офіційні результати третьої клінічної фази, відсоток ефективності буде більше, ніж 50%", - розповів Кузін.

За його словами, результати досліджень "говорять про те, що принаймні CoronaVac, як вакцина, попереджала у 100% випадків тяжкого перебігу хвороби".

"Цей фактор – вже основа для того, щоб вакцинуватися та не хвилюватися", - сказав Кузін.

Зазначимо, що у ЗМІ поширилась інформація про те, що вакцина компанії Sinovac не має високої ефективності, однак є надійною. Нагадаємо, що головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко повідомляв, що якщо китайська вакцина компанії Sinovac Biotech, на постачання якої Україна уклала контракт, не пройде фінальну стадію клінічних випробувань, кошти Україні повернуть у повному обсязі.

Також зазначається, що Україні повернуть кошти за вакцини Sinovac, якщо їх ефективність буде менше 70%.

Головний інфекціоніст України Ольга Голубовська прогнозує, що в Україні буде дефіцит вакцини від COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика