ukenru
nedorakhuvali-vartist-v-ukrayinu-khotili-nezakonno-vvezti-tovaru-na-milyon-griven

Недорахували вартість: в Україну хотіли незаконно ввезти товару на мільйон гривень

 • 11978 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. На пункті пропуску “Ягодин” на кордоні з Польщею на вихідних прикордонники завадили незаконному ввезенню в Україну товарів на двох вантажівках DAF на суму понад 1 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

“Цими вихідними через пункт пропуску “Ягодин” двома “DAFами” намагалися ввезти в Україну товари, замовчуючи про їх справжню вартість та взагалі наявність”, - йдеться у повідомленні

Вказано, що у першому випадку прикордонники зупинили вантажівку, яка везла екскаватори.

“За інформацією оперативних співробітників Луцького загону щодо можливої заниженої вартості товару, прикордонники направили вантажівку на поглиблений огляд. Після спільної з митниками перевірки з’ясувалося, що вартість вантажу значно занизили. Товар вилучили митники та оцінили його на суму в понад 800 тис. грн”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що в іншому випадку водій перевозив крейдований картон для друку та пакування.

“Враховуючи наявні ризики щодо незаконного переміщення товарів через державний кордон, охоронці кордону ініціювали поглиблений огляд і цієї вантажівки. Згодом серед заявленого товару прикордонники спільно с митниками виявили не задекларовану гідравлічну лебідку, що не була зазначена в товаросупровідних документах. Знахідку також вилучили представники митниці та оцінили її на понад 200 тисяч гривень”, - повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, СБУ біля кордону з РФ перехопила контрабанду з десятками кілограмів наркотиків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП