ukenru
ne-na-chasi-mer-cherkas-poradiv-uryadu-viznachitisya-z-umovami-lokdaunu

Не на часі: мер Черкас порадив уряду визначитися з умовами локдауну

 • 19700 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що запровадження жорсткого локдауну не на часі, оскільки відбувається зниження кількості хворих, і при цьому уряду потрібно визначитися з умовами роботи супермаркетів і тим, які товари будуть продаватись. Про це він сказав мер міста Черкаси на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Зараз у нас попереду вихідні. Після вихідних уряд планує в нас, фактично (або на вихідні) запровадити жорсткий локдаун. Мені здається, їм потрібно в першу чергу визначитися - які товари будуть продаватися, які не будуть продаватися. Які супермаркети будуть працювати. Які не будуть працювати. Тому що знову виходить, що органи місцевого самоврядування повинні на себе брати. Зрозуміло, що як вирішувати. Я вам скажу так - на фоні зниження кількості хворих, така, яка відбувається зараз, я вважаю, що запровадження жорсткого локдауну - воно не на часі. Тому що дійсно ми бачили пік хворих перед новим роком, зараз ми бачимо спад”, - сказав Анатолій Бондаренко.

Він зазначив, що життя у Черкасах йде своїм шляхом, у місті немає великих скупчень людей і кількість хворих постійно контрольована.

“Зрозуміло, що багато людей хворіє безсимптомно. Багато в середній формі тяжкості. Багато і в тяжкій… З понеділка будем виключно займатися якраз (тим - ред.), що робити, як робити і як дійсно жити в цих умовах. З понеділка ми будем працювати вже над бюджетом розвитку міста Черкаси”, - додав голова міста.

Нагадаємо, у Тернополі відмовилися посилювати карантинні обмеження з 8 січня.

Також нагадаємо, що 9 грудня уряд підтримав постанову щодо введення жорстких карантинних заходів для боротьби з поширенням COVID-19 в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

Українські Національні Новини

Політика