ne-mozhemo-dopustyty-shchob-ukraina-prohrala-bytvu-na-vnutrishnomu-front-ministr-finansiv-ssha

Міністр фінансів США: не можна допустити, щоб Україна програла битву на внутрішньому фронті через нестачу коштів

 • 8553 переглядiв

Єллен заявила, що не можна допустити, щоб Україна програла битву на внутрішньому фронті через брак фінансування. Затвердження пакету допомоги обсягом понад 105 мільярдів доларів для Ізраїлю та України є пріоритетом для президента США Джо Байдена

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що не можна допустити, аби Україна програла битву на внутрішньому фронті через брак коштів. Про це вона сказала в інтерв’ю CNBC 20 листопада, передає УНН.

Ми не можемо дозволити Україні програти битву на внутрішньому фронті, через нестачу коштів на те, щоб вчителі залишалися в класах, а служби надзвичайних ситуацій працювали, коли вона відважно бореться. Отже, Україна повністю залежить від цієї допомоги. Нам потрібно приєднатися до інших, адже наші європейські друзі надали Україні 50 мільярдів євро допомоги протягом наступних чотирьох років

- заявила Єллен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС виділяє 110 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

Міністр фінансів США також зазначила, що пакет допомоги у сфері безпеки на 105 мільярдів доларів є "критично важливим пріоритетом" для президента США Джо Байдена, але посадовиця не може передбачити, як швидко конгресмени схвалять цю допомогу.

"Я не можу спрогнозувати цей розклад. Мені приємно, що Конгрес ухвалив законодавство, щоб уряд залишався відкритим і працював. Але дійсно важливо, щоб ця допомога була надана й Ізраїлю, і Україні", - зауважила Єллен.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Сполучені Штати погодилися надати Україні новий пакет військової допомоги. Зустріч Президента України з міністром оборони США відбулася 20 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ отримали перші 3 тис. FPV-дронів від операції "Єдність" - Федоров

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Випадок гепатиту А виявили на Київщині

     • 21310 переглядiв