ukenru
nazk-zayavilo-na-deputata-i-chinovnikiv-politsiyi-ta-dsns-za-nepodani-deklaratsiyi

НАЗК заявило на депутата і чиновників поліції та ДСНС за неподані декларації

 • 8757 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило органи Нацполіції та прокуратури про вісім випадків неподання декларацій. Йдеться про депутата місцевої ради у Київській області, посадовців Нацполіції, ДСНС та Державної кримінально-виконавчої служби. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАЗК.

"НАЗК за результатами контролю своєчасності подання декларацій виявило ознаки їх умисного неподання. Про це Національне агентство повідомило органи Нацполіції та прокуратури для здійснення досудового розслідування. Серед осіб, які порушили вимоги закону, депутат місцевої ради в Київській області, посадові особи органів Нацполіції, ДСНС та Державної кримінально-виконавчої служби", - повідомили в агентстві.

У НАЗК зазначили, що повідомляли посадовцям, щодо яких затверджені обґрунтовані висновки, про необхідність подати декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. "Однак, незважаючи на їх отримання, посадовці декларації не подали", - вказали у відомстві.

"Під час контролю своєчасності подання декларацій Національне агентство виявляє, що декларанти ігнорують подання як щорічних декларацій, так і декларацій перед та після звільнення", - додали у НАЗК.

В агентстві нагадали, що відповідальність за умисне неподання декларації чиновників передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, НАЗК з початку року направило до правоохоронних органів понад 80 висновків щодо неподання декларацій.

Українські Національні Новини

Політика