ukenru
nazk-za-misyats-viyavilo-nepravdivi-dani-u-chotirokh-deklaratsiyakh

НАЗК за місяць виявило неправдиві дані у чотирьох деклараціях

 • 14819 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції у березні 2019 року встановило 248 порушень законодавства у сфері запобігання корупції, завершило 59 перевірок декларацій і виявило недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів у чотирьох деклараціях. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАЗК.

"НАЗК у березні 2019 року встановило 248 порушень законодавства у сфері запобігання корупції", - вказали у відомстві.

Зокрема, в агентстві у березні:

  • склали 177 протоколів про адміністративні правопорушення;
  • затвердили 56 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки кримінальних правопорушень;
  • направили 15 приписів, з них:
  • 7 приписів внесено з вимогою усунути порушення законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень антикорупційного законодавства;
  • 8 приписів – за результатами перевірок державних органів.

"Крім цього, у березні почато 200 та завершено 59 повних перевірок декларацій. За результатами перевірок у 4 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб", - додали у НАЗК.

Також вказано, що встановлено ознаки умисного неподання 52 декларацій.

"За порушення термінів подання декларацій складено 20 адмінпротоколів, за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані – 93 адмінпротоколи, 3 адмінпротоколи – за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів", - зазначили в агентстві.

Також НАЗК повідомило, що склало 13 адмінпротоколів за недотримання вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та 4 адмінпротоколи – щодо порушення обмежень стосовно сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Нагадаємо, у лютому цього року НАЗК зафіксувало 236 порушень антикорупційного законодавства.

Українські Національні Новини

Політика