ukenru
nazk-vneslo-pripis-golovi-vischoyi-kvalifikatsiyno-distsiplinarnoyi-komisiyi-advokaturi

НАЗК внесло припис голові вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури

 • 11335 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Голова Національного агентства з питань запобігання корупції  Олександр Новіков вніс припис голові Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Сергію Вилкову. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу НАЗК.

"Голова НАЗК Олександр Новіков вніс припис голові Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Сергію Вилкову на захист адвоката-викривача. Підстава для внесення припису — перешкоджання професійній діяльності адвоката-викривача з боку кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури (КДКА) Харківської області", - йдеться у повідомленні.

Так, повідомляється, що за рішенням КДКА Харківської області адвоката-викривача було притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Його позбавили права займатися адвокатською діяльністю з подальшим виключенням із Єдиного реєстру адвокатів України.

НАЗК встановило, що зазначене рішення стосовно адвоката було ухвалене саме через його повідомлення про корупційне кримінальне правопорушення.

"Ухвалене рішення КДКА Харківської області є порушенням Закону України "Про запобігання корупції. Адже закон забороняє створювати перешкоди викривачу у подальшому здійсненні ним професійної діяльності, а також вживати будь-яких дискримінаційних заходів у зв’язку з повідомленням про можливі факти корупційних правопорушень", - повідомив керівник департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач.

У пресслужбі зазначили, що НАЗК "вимагає скасувати рішення КДКА Харківської області, яким адвоката незаконно притягнуто до дисциплінарної відповідальності".

Нагадаємо, раніше НАЗК внесло припис голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому.

Українські Національні Новини

Політика