ukenru
nazk-vkazalo-na-pomilki-u-deklaratsiyakh-kandidativ-u-prezidenti

НАЗК вказало на помилки у деклараціях кандидатів у президенти

 • 25709 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило відомості у деклараціях кандидатів на пост Президента України Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика та Андрія Садового, виявивши помилки та неточності в усіх перевірених деклараціях, які станом на 10 січня виправили четверо кандидатів. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАЗК.

"Спеціальна перевірка відомостей, зазначених у деклараціях кандидатів на пост Президента України Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика та Андрія Садового була проведена за наявною в НАЗК інформацією та 10 базами даних", - вказали у НАЗК.

У Департаменті перевірки декларацій НАЗК повідомили, що "помилки та неточності були виявлені в усіх перевірених деклараціях".

"За результатами перевірки встановлені помилки та неточності, допущені кандидатами. Станом на 10.01.2019 Каплін С.М., Наливайченко В.О., Скоцик В.Є., Садовий А.І. подали виправлені декларації", - додали в агентстві.

НАЗК вперше залучено до виборів Президента Україні в частині перевірки декларацій кандидатів. За погодженням з ЦВК, враховуючи стислі терміни, НАЗК перевіряє відомості упродовж трьох календарних днів за процедурою спеціальної перевірки декларацій претендентів на топ-посади, вказали у відомстві.

Зокрема, перевіряється відповідність відомостей у декларації даним державних реєстрів:

  • Національної автоматизованої інформаційної системи Департаменту Державної автомобільної інспекції;
  • Державного суднового реєстру України та Суднової книги України;
  • Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна;
  • Державного реєстру цивільних повітряних суден України;
  • Державного земельного кадастру;
  • Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми доходів, нарахованих фізичним особам податковими агентами, та/або суми доходів, отриманих самозайнятими особами, а також розмір утриманого податку з доходів фізичних осіб;
  • документам, наданим до звернення Центральної виборчої комісії.

"Відповідно до частини другої статті 50 Закону України "Про вибори Президента України", помилки і неточності, виявлені в декларації, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата на пост Президента України", - підсумували у НАЗК.

Як повідомляв УНН, Центральна виборча комісія офіційно зареєструвала п'ятьох кандидатів на пост Президента України.

Українські Національні Новини

Політика