ukenru
nazk-rozibralosya-z-operoyu-u-dnipri-yaku-pripisuvali-pavelku

НАЗК розібралося з "Оперою" у Дніпрі, яку приписували Павелку

 • 17436 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Нацагентство з питань запобігання корупції встановило відсутність порушень в угодах з продажу Андрієм Павелком дніпровського культурно-розважального центру “Опера”. Про це йдеться у рішенні НАЗК, опублікованому на сайті, за підсумками повної перевірки декларацій нардепа за 2015-2017 роки, передає УНН.

Так, НАЗК встановило, що Павелко, з 6 грудня 2005 року по 28 січня 2008 року, набув у власність комплекс нежитлових приміщень, які в подальшому, шляхом реконструкції, були перетворені у культурно-розважальний комплекс "Опера". У січні 2010 року Павелко та ТОВ "Індастріал Білдінг Компані" уклали договір купівлі-продажу нерухомого майна. Тоді ж Павелко передав Товариству нежитлові приміщення "Опери", а Товариство розрахувалося за них з Павелком коштами, отриманими у кредит в ПАТ "Родовід Банк", йдеться у рішенні НАЗК.

Також у НАЗК повідомили, що Павелко погасив свої кредитні зобов'язання перед ПАТ "Родовід Банк".

"За рахунок отриманих коштів суб'єктом декларування погашені його кредитні зобов'язання перед ПАТ "Родовід Банк", отримані для купівлі вказаного об'єкта нерухомого майна", - йдеться у рішенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ не розслідує справ проти Павелка

У 2012 році договір купівлі-продажу нерухомого майна був визнаний недійсним судом. Рішенням суду було встановлено виключно факт недійсності договорів.

"Але жодних обов'язків для сторін договорів, у тому числі, повернути одержане, рішення суду не передбачало. Відповідно, суб'єкт декларування грошові кошти ТОВ "Індастріал Білдінг Компані" не повертав, а об'єкти нерухомості не були повернуті у його власність", - йдеться у рішенні НАЗК із посиланням на пояснення декларанта.

Відповідно, жодних даних щодо проданого КРК "Опера" Павелко вносити у свою декларацію не зобов’язаний.

Нагадаємо, раніше низка активістів тиражувала у ЗМІ інформацію на начебто належність "Опери" Павелку та подавала це як порушення з його боку, зокрема, в контексті заповнення декларацій.

Також нагадаємо, сам Павелко поширення у засобах масової інформації різних корупційних звинувачень на свою адресу назвав елементом замовної кампанії.

Українські Національні Новини

Політика