nazk-pryzupynylo-status-raiffeisen-bank-international-yak-mizhnarodnoho-sponsora-viiny

НАЗК призупинило статус Raiffeisen Bank International як міжнародного спонсора війни

 • 30524 переглядiв

НАЗК тимчасово призупинило статус "Райффайзен Банк Інтернаціональ" як спонсора міжнародної війни для проведення двосторонніх переговорів з Європейською Комісією на тлі наполягань Австрії на виключенні банку з українського "чорного списку".

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) призупинило статус австрійського Raiffeisen Bank International (RBI), материнської структури українського Райффайзен Банку, як міжнародного спонсора війни. Про це йдеться на сайті НАЗК в переліку міжнародних спонсорів війни, передає УНН.

Статус призупинено на період проведення двосторонніх консультацій із залученням представників Європейської Комісії

йдеться у повідомленні.

Деталі

Агентство Reuters напередодні саміту Європейської Ради повідомило з посиланням на власні джерела, що Австрія домагається виключення RBI, чиї "доньки" є найбільшими західними банками як у Росії, так і в Україні, з українського чорного списку в обмін на підписання нових санкцій Європейського союзу проти Росії. На саміті 14-15 грудня Відень не став блокувати санкції.

НАЗК внесло RBI до свого чорного списку наприкінці березня 2023 року. Райффайзен Банк єдиний серед "дочок" західних банків відлучений від держпрограми кредитування "5-7-9", оскільки під персональні українські санкції потрапила російська компанія "Райффайзен-Лізинг", тоді як щодо всіх банків і небанківських фінустанов РФ Україна ввела секторальні санкції.

ЄЦБ наполягає на виході австрійського Raiffeisen Bank International з росії - Reuters24.03.23, 11:34 • [views_461745]

Лілія Подоляк

Політика

Популярні

Новини по темі

На Сумщині 1 людина загинула через ворожий обстріл з РСЗВ

 • 106129 переглядiв