ukenru
nazk-nardep-ne-zadeklaruvav-zemelni-dilyanki-na-ponad-16-mln-grn

НАЗК: нардеп не задекларував земельні ділянки на понад 16 млн грн

 • 15506 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Народний депутат Денис Омельянович не задекларував 20 земельних ділянок у Донецькій області. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАЗК.

"Встановлено, що народний депутат Омельянович Денис Сергійович не задекларував, зокрема, 20 земельних ділянок, а депутат Мангушської районної ради Донецької області Караберов Володимир Ілліч не вказав вартість житлового будинку та авто", - повідомили в агентстві.

Так, за даними НАЗК, Омельянович, подаючи декларацію за 2015 рік, не задекларував 19 власних земельних ділянок та 1 земельну ділянку дружини, які розташовані в Донецькій області та більшість призначені для ведення особистого селянського господарства. Орієнтовна загальна вартість земельних ділянок на ринку станом на звітну дату, як повідомляється, становила понад 16 млн грн.

Крім того вказано, що депутат не вказав у декларації, що є власником 1/3 квартири, та не задекларував квартиру дружини.

Зазначені об’єкти, як зазначається, він не вніс і до декларації за 2016 рік.

"Про ознаки кримінального правопорушення НАЗК повідомило НАБУ, надіславши обґрунтовані висновки про ознаки кримінальних правопорушень в діях посадовця", - додали у відомстві.

Загалом з початку 2018 року НАЗК направило до правоохоронних органів 88 обґрунтованих висновків щодо декларування недостовірної інформації та 5 обґрунтованих висновків щодо ознак незаконного збагачення.

Нагадаємо, НАЗК знайшло ознаки криміналу у декларації нардепа.

Українські Національні Новини

Політика