naysilnisha-povin-z-1663-roku-u-kitayi-richka-khaykhe-viyshla-z-beregiv

Найсильніша повінь з 1663 року: у Китаї річка Хайхе вийшла з берегів

 • 712962 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Басейн річки Хайхе на півночі Китаю переживає найсильнішу повінь, викликану зливами, з 1663 року, повідомляє УНН з посиланням на English news.

Деталі

Проливні дощі, які почалися 28 липня, призвели до того, що рівень води в 21 річці в басейні річки Хайхе перевищив безпечну лінію, а на восьми річках зафіксовані найбільші паводки за всю історію спостережень.

Сукупна кількість опадів у річковому басейні площею 320 тисяч квадратних кілометрів досягла 43,2 мільярда кубометрів за чотири дні, утворивши висоту в середньому 135 мм, повідомив чиновник комісії Ян Банг, посилаючись на попередній аналіз.

За його словами, середньорічна норма опадів у басейні річки Хайхе становить 525 мм, тобто цього разу за чотири дні в регіоні випала чверть річної норми опадів. Згідно з даними, у 1963 році в басейні річки випало 60 мільярдів кубометрів опадів під час тижневої зливи.

Додамо

Басейн річки Хайхе є густонаселеним і включає в себе багато великих і середніх міст, в тому числі Пекін, Тяньцзінь, Шицзячжуан, Таншань і Ціньхуандао.

Хан Руйгуан, заступник директора комісії, сказав, що оскільки паводкова вода рухається з верхньої і середньої течії до нижньої, основна увага зараз зосереджена на тому, щоб дозволити воді безпечно потрапити в Бохайське море. За його словами, комісія домовиться з відповідними відомствами та уважно стежитиме за ситуацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертоносна повінь у Китаї посилюється: райони вниз по річці готуються до великої води

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Авдіївка зранку зазнала ракетного удару ворога

     • 261460 переглядiв