ukenru
naybilshogo-leva-lvova-odyagnuli-u-natsionalniy-styag-na-chest-richnitsi-stvorennya-zunr

Найбільшого лева Львова одягнули у національний стяг на честь річниці створення ЗУНР

 • 22924 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Найбільшого лева міста, який був встановлений до сторіччя ЗУНР, одягнули у національний стяг під мелодію міста, яку виконали сурмачі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Львівську міськраду.

У Львові відзначили 101-шу річницю проголошення Західноукраїнської Народної Республіки та вшановують пам’ять Січових Стрільців і вояків Української Галицької армії. Студентська молодь спільно з освітянами і владою міста, громадськими організаціями та львів’янами, пройшли пішою ходою від Франкового вишу до Меморіалу Українським Січовим Стрільцям (Янівське кладовище).

Там вшанували пам’ять борців за волю України — поклали квіти і помолились поминальну панахиду. Опісля відбулося віче. Традиційно, до ходи долучився мер Львова Андрій Садовий.

Також під час ходи студенти вшанували бійців Листопадового Чину, поклавши квіти до скульптурної композиції, що на вул. Городоцькій, 40.

Захід організували Львівський національний університет імені Івана Франка за підтримки Львівської міської ради.

Зранку на Личаківському кладовищі представники влади разом з громадськістю вшанували пам’ять і помолилися за тих, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність України в різні часи.

Нагадаємо, голлівудський актор Том Круз завітав до Львова 2 жовтня.

Українські Національні Новини

Суспільство