ukenru
naybilshiy-virobnik-kuryatini-v-ukrayini-proti-vikoristannya-gormoniv-rostu-ta-antibiotikiv

Найбільший виробник курятини в Україні проти використання гормонів росту та антибіотиків

 • 26901 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Найбільший виробник курятини в Україні - агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба) проти використання гормонів росту та антибіотиків для профілактики захворювань птиці. Про це в інтерв’ю УНН розповіла директор з маркетингу МХП Марина Сергієнко. 

За її словами, використання антибіотиків із метою профілактики захворювань птиці було і є заборонено у компанії.

"Антибіотики застосовуються виключно з метою лікування хворого стада. Після встановлення діагнозу і визначення чутливості збудника захворювання до певного виду антибіотиків — проводяться лабораторні дослідження. Так чинять усі компанії, для яких питання благополуччя й гуманного ставлення до птаха пріоритетні. І якщо вам хтось скаже, що в Україні є виробник, у якого птиця не хворіє, або він її не лікує — це неправда.

Ми не використовували і зараз не використовуємо препарати, які визначені ВООЗ (Всесвітня Організація Охорони Здоров’я) як критично важливі для медицини людини. Якщо антибіотик був використаний, обов’язково враховується період каренції препаратів, тобто період очікування з метою виведення речовини з організму тварини. Але знак “Без антибіотиків” до такої продукції вже не застосовується", - розповіла вона.

Більше того, на птахофабриках МХП заборонено використовувати гормони росту, додає Сергієнко. Тобто у годуванні вони не використовуються, а також не вводяться в раціон будь-яким іншим способом, уточнила вона.

"Компанія є прихильником світових лідерів у галузі генетики птиці та племінних бройлерів і закуповує курчат для батьківських стад лише в найкращих міжнародних виробників. Птиця дійсно росте швидко, що обумовлено особливостями породи, а також завдяки професійно підібраній, збалансованій системі харчування, яку контролює окремий відділ", - каже Сергієнко.

Довідка УНН: МХП є провідним виробником курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів (Наша Ряба). МХП контролює усі етапи виробництва м'яса птиці від вирощування зернових, виробництва комбікормів до інкубації яєць, вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, розподілу і продажу м'яса птиці (в тому числі через франчайзингові точки МХП).

Раніше УНН повідомляв, що МХП входить до рейтингу найбільших експортерів світу. 

Українські Національні Новини

Економіка