ukenru
naybilshimi-ruynivnikami-dorig-viyavilisya-ti-khto-yikh-buduye

Найбільшими руйнівниками доріг виявилися ті, хто їх будує

 • 20958 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Штрафи за перевантаження фур сягнули за тиждень 3,5 млн грн. Про це свідчать дані Міністерства інфраструктури, передає УНН.

Там уточнили, що перевірку водіїв на предмет перевантаження проводили інспектори Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією, у період з 21 по 27 вересня. У підсумку було перевірено 22 тис. транспортних засобів, складено 411 актів порушень габаритно-вагових параметрів, і нараховано близько 3,5 млн гривень плати за перевантаження.

"У розрізі регіонів найбільше плати за проїзд нараховано у Херсонській, Одеській і Миколаївській областях. Разом з тим, у порівнянні з минулим тижнем показники ефективності габаритно-вагового контролю (ГВК) підвищилися у Волинській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Миколаївській та Черкаській областях", - уточнив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

До ТОП-5 порушників габаритно-вагових норм за минулий тиждень увійшли:

▪️ перевізник – Мироненко В.П., з перевантаженням на 24%. Загальна вага транспортного засобу склала 49,6 т при нормі 40 т. Нараховано плату за проїзд – 4656 євро (на автодорозі Н-22 – авто DAF);

▪️ перевізник - ПРЕДСТАВНИЦТВО "ОНУР ТААХХУТ ТАШИМАДЖИЛИК ІНШААТ ТІДЖАРЕТ ВЕ САНАЇ АНОНІМ ШИРКЕТІ", з перевантаженням на 45%. Загальна вага транспортного засобу склала 58,10 т при нормі 40 т. Нараховано плату за проїзд – 2352 євро (на автодорозі М-06 – авто САМС);

▪️ перевізник - ПРЕДСТАВНИЦТВО "ОНУР ТААХХУТ ТАШИМАДЖИЛИК ІНШААТ ТІДЖАРЕТ ВЕ САНАЇ АНОНІМ ШИРКЕТІ", з перевантаженням на 24%. Загальна вага транспортного засобу склала 49,6 т при нормі 40 т. Нараховано плату за проїзд – 2093 євро (на автодорозі М-06 – авто DAF);

▪️ перевізник – ТзОВ "Баланс Трейд ІФ", з перевантаженням на 24%. Загальна вага транспортного засобу склала 49,73 т при нормі 40 т. Нараховано плату за проїзд – 1570,02 євро (на автодорозі М-06 – авто DAF);

▪️ перевізник – ТОВ "СПМК-17", з перевантаженням на 22%. Загальна вага транспортного засобу склала 48,65 т при нормі 40 т. Нараховано плату за проїзд – 430,68 євро (на автошляху Н-11 – авто Mercedes-Benz).

Додамо, що компанія "СПМК-17", серед іншого, займається будівництвом доріг, шосе, мостів, та тунелів. Про це свідчать дані Youcontrol.

А турецька компанія "Онур", що також увійшла до ТОП-5 порушників габаритно-вагових норм, в Україні займається будівництвом та ремонтом доріг.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що програма Президента "Велике будівництво" на цей рік буде реалізована в обумовлені терміни. Загалом до кінця року в Україні буде побудовано 4 тис. км доріг державного значення і 2,5 тис. км доріг місцевого значення. У той же час, за його словами, до кінця року планується запуск 50 комплексів автоматичного зважування фур у русі, а у ВР вирішується питання запуску річкового транспорту. Також Криклій має намір зобов'язати порти зважувати вантажі при прийомі.

Українські Національні Новини

Економіка