ukenru
naybagatshi-simyi-saudivskoyi-araviyi-kupili-62-pasporta-yes

Найбагатші сім'ї Саудівської Аравії купили 62 паспорта ЄС

 • 10286 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Члени двох найбагатших сімей Саудівської Аравії стали "мальтійцями і громадянами ЄС", купивши на Мальті 62 паспорта. Про це УНН повідомляє з посиланням на Times of Malta.

Сім'ї Аль-Мухайдіб і Аль-Агілс, що є одними з найбагатших сімей на планеті, стали мальтійцями в 2017 році.
Місцеве видання виявило імена 62 членів саудівських сімей в списку нових громадян Мальти опублікованому в урядовій газеті днями. Зазначається, що більшість з саудитів, які отримали громадянство Мальти, неповнолітні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США поклав відповідальність за вбивство Хашогджі на саудівського принца

Times of Malta зазначає, що громадянство коштувало мільйони євро.

Відзначається, що сім'я Аль-Мухайдіб була заснована в 1946 році і займається в основному будівельними матеріалами та продуктами харчування. Глава сім'ї Сулейман Аль-Мухайдіб, чий особистий статок перевищує 3 млрд. євро, придбав мальтійський паспорт в минулому році разом з 34 іншими членами сім'ї, включаючи його братів, подружжя та їх сім'ї.
Сім'я Аль-Агілс, яка контролює бізнес-імперію Jarir Group, вартістю понад 1,5 млрд. євро, закупила 27 мальтійських паспортів.

Довідка УНН: згідно з відкритими джерелами на Мальті діє програма отримання громадянства в обмін на інвестиції. Умови отримання громадянства: внесок в розмірі 650 тис. євро до Фонду національного розвитку (+від 25 до 50 тис. євро за кожного члена сім'ї); придбання державних облігацій на 150 тис. євро; покупка (від 350 тис. євро) або оренда (від 16 тис. євро/рік на 5 років) нерухомості. Також зазначена умова, що основний інвестор повинен бути повнолітнім.

Українські Національні Новини

Новини Світу