navesni-ne-bulo-dostatno-boyepripasiv-zelenskiy-poyasniv-chomu-kontrnastup-povilnishiy-nizh-ochikuvalos

Навесні не було достатньо боєприпасів: Зеленський пояснив, чому контрнаступ повільніший, ніж очікувалось

 • 207414 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Контрнаступальні операції ЗСУ повільніші, ніж очікувалося, тому що вони почалися пізніше, ніж передбачалось. Заміновані окупантами дороги та поля гальмують просування українських військових. Про це заявив президент Володимир Зеленський на Аспенському безпековому форумі, пише УНН.

Цитата 

"У нас були плани почати його (контрнаступ, - ред.) навесні, але ми не розпочали, бо, чесно кажучи, у нас не було достатньо боєприпасів і озброєння, не було достатньо правильно навчених бригад - я маю на увазі, правильно навчених цій зброї", - зазначив Президент.

Деталі 

За словами глави держави, пізній контрнаступ дав час російським загарбникам замінувати території та побудувати кілька ліній оборони.

"Оскільки ми почали трохи пізно, можна сказати - і це правда, яку поділяють усі експерти, - що це дало Росії час замінувати всю нашу землю і побудувати кілька ліній оборони. У них було трохи більше часу, ніж потрібно; завдяки цьому вони побудували всі ці лінії. І справді, у них було багато мін на наших полях. Через це більш повільний темп наших контрнаступальних дій", - сказав Зеленський.

Президент України заявив, що, попри складнощі, українські захисники просуваються вперед.

"Ми не хотіли втрачати своїх людей, свій персонал, своїх військовослужбовців, не хотіли втрачати техніку, і тому досить обережно вели наступальні дії", - сказав Зеленський.

При цьому президент додав, що ЗСУ наближаються до того, щоб набрати темп у контрнаступі.

"Я б сказав, що ми наближаємося до того моменту, коли відповідні дії можуть набрати темп, тому що ми вже проходимо деякими мінними ділянками і розміновуємо ці ділянки", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про Кримський міст: Це ― ціль України, яка має бути нейтралізована

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі