navchannia-ukrainskykh-viiskovykh-u-chekhii-tryvatymut-v-nastupnomu-rotsi-vidpovidne-rishennia-pidtrymaly-deputaty-vid-vlady-ta-opozytsii

Навчання українських військових у Чехії триватимуть в наступному році – відповідне рішення підтримали депутати від влади та опозиції

 • 32201 переглядiв

Парламент Чехії схвалив продовження навчання українських військових у Чехії на 2024 рік, що сприятиме підтримці України проти російської агресії.

Українські військовослужбовці у Чехії зможуть продовжити навчання у 2024 році. Сьогодні на пленарному засіданні депутати чеського парламенту остаточно схвалили пропозицію уряду щодо продовження підготовки українських військових у Чехії для боротьби з російським агресором.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Чехії.

Сьогодні на пленарному засіданні депутати остаточно схвалили пропозицію щодо залучення сил та засобів Міністерства оборони до закордонних операцій та перебування збройних сил інших держав на території Чеської Республіки у 2023 та 2024 роках. (..) Пріоритетом цієї пропозиції є забезпечення умов для продовження підготовки українських військовослужбовців на території Чеської Республіки та за її межами.

- ідеться у повідомленні Міноборони Чехії. 

Зазначається, що чинний мандат на перебування у Чехії українських військовослужбовців спливає наприкінці цього року, але новий продовжить його на рік - до 31 грудня 2024 р.  Згідно з офіційною інформацією, до кінця 2023 року в Чехії та Польщі пройдуть підготовку Загалом близько 4 000 українських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: білорусь і рф знову продовжили спільні військові навчання

Як повідомляє CNN Prima News, президент Чехії Петр Павел заявив, що режим російського президента путіна відкрито заявляє, що бореться проти колективного Заходу. Павел зазначив, що імперські амбіції росії не матимуть меж, якщо їх не зупинити.

Якщо це буде дозволено, росія не погребує забрати регіони колишнього Східного блоку

- сказав він.

Також Павел наголосив, що країни, які досі не є членами Європейського Союзу та НАТО стикаються з великими ризиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон намагається профінансувати збільшення військ на Близькому Сході, але стикається з проблемами – POLITICO

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Біля берегів Японії розбився військовий літак США

     • 25620 переглядiв