natskomisiia-zi-standartiv-derzhavnoi-movy-pryzupyniaie-ispyty-na-znannia-ukrainskoi

Нацкомісія зі стандартів державної мови призупиняє іспити на знання української

 • 30589 переглядiв

Національна комісія зі стандартів державної мови в Україні призупинила проведення іспитів на знання мови у зв'язку з технічними роботами в екзаменаційній системі, про відновлення тестування буде повідомлено додатково.

Національна комісія зі стандартів державної мови тимчасово не проводитиме екзаменів на рівень володіння українською мовою. Про це з посиланням на пресслужбу Національної комісії зі стандартів державної мови, передає УНН.

Деталі

У зв’язку з проведенням технічних робіт в інформаційно-комунікаційній системі "Іспитова система для проведення іспитів на рівень володіння державною мовою" Національна комісія зі стандартів державної мови оголошує з 19 грудня 2023 року перерву в проведенні іспитів на рівень володіння державною мовою. 

- йдеться в дописі.

Зазначається, що про відновлення роботи інформаційно-комунікаційної системи "Іспитова система для проведення іспитів на рівень володіння державною мовою" Нацкомісія повідомить додатково.

Нагадаємо

Національна комісія зі стандартів державної мови рекомендує змінити понад 1400 назв сіл, селищ та міст України через невідповідність орфографічним, граматичним та словотвірним нормам української мови

Іспит на знання державної мови у березні не здали 15% учасників04.04.23, 13:22 • [views_936285]

Володимир Омельченко

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Рада ЄС ухвалила 12-й пакет санкцій проти росії

 • 26244 переглядiв

Окупанти вдарили по Херсону з артилерії, є загиблий

 • 29825 переглядiв