nato-vidkriye-remontno-logistichniy-tsentr-u-polschi-zmi

НАТО відкриє ремонтно-логістичний центр у Польщі - ЗМІ

 • 453507 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. У Жешуві, Польща, планується будівництво ремонтно-логістичного центру Північноатлантичного альянсу. Про це пише УНН з посиланням на The Globe and Mail.

Деталі

Про будівництво об'єкта НАТО стало відомо в червні цього року, коли мер Жешува Конрад Фіолек заявив про створення бази НАТО, де будуть постійно дислоковані "американські, британські та канадські війська".

Канадські та польські чиновники на умовах анонімності повідомили виданню, що під об'єктом мається на увазі не база, а центр логістики та ремонту техніки.

"Ми збираємося створити ремонтний центр у партнерстві зі США та Великою Британією. Ми не маємо наміру мати велику канадську присутність", - сказав на умовах анонімності канадський чиновник.

При цьому він додав, що основною функцією центру буде ремонт українських танків та іншої броньованої техніки.

У пресслужбі НАТО в Брюсселі на запит видання відповіли, що той "значно посилює стримування й оборону для всіх членів Альянсу, підвищує стійкість до російського примусу та підтримує партнерів у протидії зловмисному втручанню й агресії".

Видання зазначає, що значення Жешува, розташованого приблизно за 100 кілометрів біля кордону з Україною, суттєво зросло після повномасштабного вторгнення росії. Біля місцевого аеропорту дислоковано 1700 американських військових, а сам аеропорт став логістичним центром для постачання Україні західної техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі розпочав роботу центр ремонту та відновлення танків з України – Міністр оборони Польщі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    НАТО відкриє ремонтно-логістичний центр у Польщі - ЗМІ

     • 453507 переглядiв

    Пляжі Кіпру можуть зникнути до 2100 року через зміну клімат

     • 475716 переглядiв