nato-hotuie-plany-y-prohramy-protydii-hibrydnym-zahrozam-rosii-blinken

НАТО готує плани й програми протидії гібридним загрозам росії - Блінкен

 • 40723 переглядiв

НАТО готує плани і програми протидії цілеспрямованій стратегії гібридних загроз з боку росії, включаючи підпали, саботаж, замахи на вбивство, дезінформацію і кіберзагрози, спрямовані на підрив безпеки і єдності Альянсу.

НАТО готує плани й програми протидії гібридним загрозам Росії та інших країн. Про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен, виступаючи у середу на саміті НАТО у Вашингтоні, передає УНН із посиланням на Голос Америки.

"Той факт, що ми бачили напади в останні місяці, підпали, диверсії, спроби вбивства, неправдиву інформацію, дезінформацію, кіберзагрози... це не поодинокі випадки, це частина навмисної стратегії Росії, спрямованої на підрив нашої безпеки та згуртованості альянсу", – сказав Блінкен.

"Ми перебуваємо в різко зміненому середовищі безпеки. Нові гравці, які кидають виклики, але також нові засоби, нові методи", – сказав Блінкен, додавши, що нова стратегічна концепція НАТО відображає той факт, що альянс стоїть перед гібридними загрозами.

"Відтоді, як ми оприлюднили стратегічну концепцію, ми працювали над тим, щоб перетворити її на реальні плани, реальні програми, які демонструють, що НАТО спроможне й ефективне у справі боротьби саме з цим. Такі виклики будуть розглянуті на цьому саміті", – сказав Блінкен.

Він додав, що "кожен союзник це добре усвідомлює" і "на цьому гостро зосереджений". "Я думаю, що нам потрібно почати діяти", – сказав Блінкен.

Додамо

Видання зауважує, що останніми місяцями Європою прокотилася серія підпалів, які влада в Чехії, Великій Британії, Латвії, Польщі, Франції та Німеччині пов'язує з навмисними діями москви.

Також Європейський Союз звинуватив росію та білорусь у використанні міграції як зброї проти країн ЄС, зокрема, проти Польщі, країн Балтії та Фінляндії.

Окремо фахівці з безпеки говорять про серію замовних вбивств у європейських країнах, які пов'язують з росією, і які тривають протягом багатьох років.

Говорячи про ці інциденти, експерти з безпеки кажуть, що вони є гібридною війною росії проти Заходу.

І з кожним збільшенням допомоги Заходу Україні – чи то через постачання нових озброєнь, чи то через запровадження нових санкцій проти росії – кремль посилює свої гібридні дії, зауважують оглядачі.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вибухи пролунали у Херсоні - ЗМІ

     • 26768 переглядiв