nato-bud-yaka-rosiyska-agresiya-proti-ukrayini-matime-seryozni-politichni-ta-ekonomichni-naslidki

НАТО: будь-яка російська агресія проти України матиме “серйозні політичні та економічні наслідки”

 • 14769 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Будь-яка російська агресія проти України матиме серйозні політичні та економічні наслідки для Росії. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі голів МЗС Альянсу в Ризі, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Будь-яка російська агресія в майбутньому матиме ціну і матиме серйозні політичні та економічні наслідки для Росії", — заявив Генсек НАТО.

Деталі

За його словами, Грузія і Україна - це давні і близькі партнери НАТО, що вносять вклад в місії і операції Альянсу і прагнуть до членства.

Міністри, за словами Столтенберга, "дали ясно зрозуміти", що Альянс дотримується своїх рішень. Підтримка НАТО суверенітету і територіальної цілісності двох країн залишається незмінною.

На уточнююче запитання про наслідки, з якими може зіткнутися Росія, Столтенберг заявив, що це може бути "все - від економічних санкцій, фінансових санкцій, політичних обмежень".

"Ми продовжимо використовувати НАТО як платформу для консультацій, координації, а також з приводу потенційних економічних санкцій або інших заходів, навіть якщо НАТО не ухвалить ці рішення. НАТО - це платформа, на якій Північна Америка, європейські союзники, ЄС та інші учасники обговорюють економічні санкції", — підкреслив він.

Контекст

Українська влада та західні союзники останнім часом звертають увагу на загострення Росією безпекової ситуації на Донбасі, нарощування російських сил вздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Щоб знеохотити РФ від найгіршого сценарію дій, голова МЗС Дмитро Кулеба запропонував країнам НАТО "комплексний пакет стримування".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НАБУ повторно направило до суду справу "Укроборонпрому"

     • 14376 переглядiв

    Названо регіони-лідери в Україні зі споживання м'яса

     • 11758 переглядiв