ukenru
naselennya-kitayu-dosyagne-piku-v-1-44-mlrd-lyudey-u-2029-rotsi-dopovid

Населення Китаю досягне піку в 1,44 млрд людей у 2029 році - доповідь

 • 9396 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Населення Китаю досягне піку в 1,442 мільярда людей у 2029 році і почне тривалий період "нестримного" спаду у 2030 році. Про це йдеться у звіті уряду КНР, опублікованому в п'ятницю, передає УНН з посиланням на Channel NewsAsia.

Найбільш густонаселена країна у світі тепер повинна розробити політику, щоб спробувати впоратися зі зменшенням робочої сили і швидко старіючим населенням, згідно з висновками останньої доповіді "Зеленої книги населення і праці", опублікованої Китайською академією соціальних наук.

У доповіді наголошується, що зростання працездатного населення наразі перебуває в стані стагнації, і зростання кількості літніх людей буде мати тривалий вплив на соціально-економічний розвиток країни, особливо якщо рівень народжуваності залишиться низьким.

"З теоретичної точки зору, довгострокове скорочення населення, особливо коли воно супроводжується постійно старіючим населенням, неминуче призведе до дуже несприятливих соціальних і економічних наслідків", - йдеться в доповіді.

Очікується, що до середини століття населення Китаю скоротиться до 1,36 млрд осіб, що може означати скорочення робочої сили на 200 млн осіб. Якщо до 2065 року рівень народжуваності залишиться незмінним, населення країни може скоротитися до 1,17 мільярда.

Як повідомляв УНН, чисельність населення в Україні, за оцінкою на 1 жовтня 2018 року, становила 42 млн 220,8 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу