ukenru
nasa-zibralo-svoyu-pershu-mega-raketu-yaka-zdiysnit-pershiy-polit-uzhe-v-kintsi-roku

NASA зібрало свою першу "мега-ракету", яка здійснить політ уже в кінці року

 • 25565 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. NASA зібрало першу зі своїх потужних ракет космічної системи запуску (SLS), яка доставить людей на Місяць в цьому десятилітті. Про це інформує УНН з посиланням на пресслужбу NASA.

Деталі

У п'ятницю інженери Космічного центру Кеннеді у Флориді завершили спуск 65-метрового основного ступеня між двома меншими ракетами-носіями.

Це перший раз, коли всі три ключові елементи ракети зібрані разом в їх стартовій конфігурації.

NASA планує запустити SLS в свій перший політ в кінці цього року.

Під час цієї місії, відомої як Artemis-1, SLS доставить Orion - американський екіпаж нового покоління - до Місяця. Однак на борту космонавтів не буде, інженери хочуть випробувати і ракету, і космічний корабель до того, як в 2023 році буде дозволено "використання" людей.

SLS складається з гігантської основного ступеня, в якому розміщені паливні баки і чотири потужних двигуна, з боків яких розташовані два 54-метрових твердопаливних ракетних прискорювачів (SRB). Вони забезпечують більшу частину сили в перші дві хвилини польоту.

Engineers with Exploration Ground Systems and @JacobsConnects lifted the @NASA_SLS rocket core stage for the @NASAArtemis I mission in the Vehicle Assembly Building at @NASAKennedy. Check out this timelapse from operations. pic.twitter.com/Vnv6GnJ7VX

— NASA's Exploration Ground Systems (@NASAGroundSys) June 11, 2021

Додамо

"Артеміда-3", перша місія з висадки людей на Місяць після "Аполлона-17" в 1972 році, повинна бути запущена в найближчі кілька років. НАСА недавно уклало контракт на створення посадкового модуля на Місяць наступного покоління з компанією SpaceX, яка адаптує свій дизайн Starship для цієї мети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорож в космос із засновником Amazon Безосом продали з молотка за 28 млн доларів

Українські Національні Новини

Технології