nasa-zafiksuvala-signal-z-voyadzherom-2-pislya-vtrati-zvyazku

NASA зафіксувала сигнал з «Вояджером-2» після втрати зв’язку

 • 940472 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Команда місії «Вояджер» з NASA «почула» сигнал від «Вояджера-2» після втрати зв’язку з космічним кораблем, який працював майже 46 років. Про це пише CNN, передає УНН.

Цитата

«Ми звернулися за допомогою до груп Deep Space Network і Radio Science, щоб дізнатися, чи можемо ми почути сигнал від «Вояджера-2. Це було успішно, ми зафіксували сигнал від космічного корабля. Отже, ми знаємо, що з ним усе гаразд і він працює», — сказала Сюзанна Додд, керівник проекту «Вояджер» у Лабораторії реактивного руху НАСА в Пасадені, Каліфорнія.

Деталі

Команди, надіслані «Вояджеру-2» 21 липня, випадково спричинили направлення антени космічного корабля на 2 градуси від Землі. Мізерний зсув означає, що «Вояджер-2» не може отримувати жодних команд від управління польотом або надсилати дані назад на Землю з місця, яке знаходиться на відстані понад 12,3 мільярда миль (19,9 мільярда кілометрів) у міжзоряному просторі.

Команда місії була приємно здивована тим, що змогла виявити сигнал космічного корабля за допомогою Deep Space Network, міжнародного масиву масивних радіоантен, які дозволяють NASA спілкуватися з місіями в усьому космосі.

Кожна з трьох гігантських тарілок рівновіддалена, що означає, що під час обертання Землі одна з них завжди підтримує зв’язок з різними космічними апаратами. Одна радіоантена розташована в Голдстоуні поблизу Барстоу, Каліфорнія, друга поблизу Мадрида, а третя поблизу Канберри, Австралія.

Доповнення

Тепер команда місії спробує надіслати сигнал назад на космічний корабель.

«Зараз ми створюємо нову команду, щоб спробувати направити антену космічного корабля на Землю», — сказав Додд. «Існує низька ймовірність того, що це спрацює».

Сигнал, надісланий через Deep Space Network, по суті, є спробою спробувати привернути його увагу, попри те, що його антена не орієнтована таким чином, щоб приймати радіосигнал.

Враховуючи відстань між «Вояджером-2» і Землею, потрібно близько 18,5 годин , щоб сигнал пройшов один бік через сонячну систему до космічного корабля.

Якщо земні сигнали не досягають «Вояджера-2», космічний корабель уже запрограмований на переорієнтацію кілька разів на рік, щоб його антена була спрямована в напрямку Землі. Наступне скидання вже було заплановано на 15 жовтня, і команда сподівається, що ця програма дозволить відновити зв’язок із «Вояджером-2».

Це не перший випадок, коли застарілі зонди-близнюки, запущені в 1977 році, стикаються з проблемами. Команда очікує, що «Вояджер-2» залишатиметься на запланованій траєкторії навіть без отримання команд.

Обидва вони знаходяться в міжзоряному просторі і є єдиними космічними кораблями, які працюють за межами геліосфери.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    NASA зафіксувала сигнал з «Вояджером-2» після втрати зв’язку

     • 940472 переглядiв

    Зеленський відреагував на дипломатичний скандал з Польщею

     • 4929981 переглядiв

    На Київщині працює ППО

     • 299298 переглядiв

    До грудня додамо в енергосистему 2,9 ГВт - Шмигаль

     • 441886 переглядiв

    У Радбезі ООН почали головувати США

     • 462511 переглядiв