ukenru
narkobaron-gusman-pidkupiv-prezidenta-meksiki-svidok

Наркобарон Гусман підкупив президента Мексики - свідок

 • 15149 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Мексиканський наркобарон Хоакін Гусман дав колишньому президенту Енріке Пенья Ньєто хабар у розмірі 100 млн доларів США – про це заявив свідок у справі проти голови наркокартелю "Сіналоа", повідомляє УНН з посиланням на BBC

Президент Мексики Ньєто, який був при владі до 2018 року, спершу вимагав від Гусмана 250 млн доларів, розповів наближений до голови наркокартелю Алекс Сіфуентес.

За його словами, гроші президенту Ньєто передали в Мехіко у 2012 році.

Сіфуентес працював секретарем Гусмана і переховувався разом з ним у горах Мексики протягом двох років, аж поки його не заарештували у 2013 році. Він визнав свою провину і уклав угоду зі слідством.

Наразі колишній президент Ньєто не коментує показання Сіфуентеса.

Нагадаємо, Хоакін Гусман був екстрадований в США з Мексики за запитом американської влади в січні 2017 року. Його звинувачують в організації обігу наркотиків в особливо великих розмірах, легалізації мільярдів доларів злочинно нажитих доходів, причетності до вбивств і викрадень.

Раніше УНН повідомляв, що наркобарон Гусман збирався використовувати нафтові танкери мексиканської державної компанії Pemex для доставки наркотиків в Мексику. 

Українські Національні Новини

Новини Світу