ukenru
nardepiv-vid-zaboronenikh-partiy-khochut-pozbaviti-deputatskikh-povnovazhen-u-vr-zareyestruvali-zakonoproekt

Нардепів від заборонених партій хочуть позбавити депутатських повноважень. У ВР зареєстрували законопроект

 • 125426 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується встановити, що заборона діяльності політичної партії є підставою для призупинення повноважень обраного від такої партії народного депутата. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВР.

Деталі

Законопроектом №8089 пропонується встановити, що заборона діяльності політичної партії є підставою для призупинення здійснення повноважень обраного від такої політичної партії народного депутата України, визначених частиною другою статті 6 Закону України «Про статус народного депутата України», а також - для дострокового припинення повноважень депутатів місцевої ради, від місцевої організації якої (партії) висувалися та були обрані відповідні особи депутатами місцевої ради, в порядку, встановленому Законом України «Про статус депутатів місцевих рад».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні остаточно заборонили діяльність "ОПЗЖ"

Так, нардепів із заборонених партій хочуть позбавити повноважень брати участь у засіданнях Верховної Ради України, у роботі депутатських фракцій (груп), у роботі комітетів, тимчасових спеціальних комісій, тимчасових слідчих комісій, утворених Верховною Радою України, виконувати доручення Верховної Ради України та її органів, брати участь у роботі над законопроектами, іншими актами Верховної Ради України, брати участь у парламентських слуханнях, а також звертатися із депутатським запитом або депутатським зверненням, без прийняття окремого рішення Верховної Ради України.

Також зазначається, що нардеп втрачає повноваження голови, першого заступника голови, заступника голови, секретаря комітету, тимчасової спеціальної комісії, тимчасової слідчої комісії, утворених Верховною Радою України, без прийняття окремого рішення Верховної Ради України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив “Опозиційний блок”: кошти та активи партії передали державі

Окрім того, вони не можуть бути обраними на посади Голови Верховної Ради України, Першого заступника і заступника Голови Верховної Ради України, не можуть вступати до складу депутатських фракцій (груп), чи об’єднуватися в такі фракції (групи); не можуть брати участь у засіданнях Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп).

Повідомляється, що положення цього Закону поширюватимуться на народних депутатів України, починаючи з народних депутатів України дев’ятого скликання, а також на депутатів місцевих рад, починаючи з депутатів місцевих рад, обраних на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Доповнення

В Україні заборонена діяльність проросійських партій.

12 липня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив Робітничу партію України, 8 червня було заборонено діяльність "Опозиційного блоку", 13 червня - "Соціалісти" і "Справедливість та розвиток", 14 червня - "НАШІ", "Держава", "Блок Володимира Сальдо", 15 червня - "Соціалістична партія України", 16 червня - "Ліва опозиція", "Партія Шарія", 17 червня - "Союз лівих сил", 20 червня - "Опозиційна платформа – за життя", 23 червня - "Прогресивна соціалістична партія України", 24 червня - "Русь Єдина".

Українські Національні Новини

Політика