ukenru
nardepi-ukhvalili-zakonoproekt-schodo-oprilyudnennya-deputatskikh-zapitiv

Нардепи ухвалили законопроект щодо оприлюднення депутатських запитів

 • 7505 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Парламент ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект №1036-1 щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності Верховної Ради, який передбачає необхідність оприлюднення на сайті ВРУ повного тексту депутатських запитів. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів, передає УНН.

Проект закону №1036-1 про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів має на меті унеможливлення торгівлі депутатськими запитами. Як зазначили народні депутати, у минулих скликаннях вартість одного запиту становила до 3 тисяч доларів.

Проект підготовлено з метою удосконалення процедури внесення народними депутатами України депутатських запитів, інформування на пленарному засіданні Верховної Ради про кількість внесених запитів, а також приведення у відповідність положень до Конституції України та норм ЗУ "Про запобігання корупції" окремих положень ЗУ "Про статус народного депутата України".

Під час підготовки до другого читання до комітету надійшло 32 правки, більша частина яких була врахована або врахована частково.

Нагадаємо, що 13 вересня проект закону №1036-1 ухвалили за основу 244 народні депутати.

Українські Національні Новини

Політика