ukenru
nardepi-khochut-vznati-v-sbu-kilkist-zagiblikh-na-donbasi-rosiyan

Нардепи хочуть взнати в СБУ кількість загиблих на Донбасі росіян

 • 8551 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Народні депутати Марія Іонова, Ірина Фріз та перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко підготували та направили депутатські запити до Служби безпеки України, Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ про надання офіційної інформації щодо кількості ідентифікованих загиблих на Донбасі росіян, передає УНН з посиланням на прес-службу БПП.

"З Марією Іоновою і Іриною Фріз подали запити до всіх компетентних структур щодо інформації про кількість ідентифікованих загиблих на Донбасі росіян. Лише цього тижня українські військові передали останки двох загиблих росіян. Звичайно, за роки російської агресії проти України випадків, коли після експертизи ДНК чи співпадіння документів і інших обставин, росіяни забирали останки своїх рідних з моргів чи поховань на сході України, було набагато більше. Тим не менше, РФ і її представники в мінській групі і в "нормандському форматі" категорично відмовляються делегувати своїх експертів до механізму за участі МКЧХ для пошуку зниклих безвісти", - зазначила І.Геращенко.

За її словами, координатори ОБСЄ займають в питанні участі представників російської сторони у пошуках зниклих безвісти недостатньо активну позицію.

"Механізм потрібен нам для пошуку наших зниклих. Й чим більше ми матимемо інформації про справжні масштаби загиблих на Донбасі росіян, тим більше шансів розблокувати процес пошуку зниклих на окупованому Донбасі із залученням МКЧХ. Я мрію, що, рано чи пізно, ми встановимо істину про кожного зниклого, знайдемо інформацію про всіх загиблих. А Росія буде відповідати за всі свої злочини періоду "настамнєт", - додала вона.

Нагадаємо, І.Геращенко зазначила, що метою В.Путіна є замороження конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП