ukenru
nardepi-diyshli-do-1587-yi-popravki-v-movnomu-zakoni-ta-pishli-na-perervu

Нардепи дійшли до 1587-ї поправки в мовному законі та пішли на перерву

 • 7704 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Народні депутати під час ранкового засідання дійшли до розгляду 1587-ї поправки законопроекту про функціонування української мови як державної та пішли на перерву до 12:30. Про це заявила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко з президії сесійної зали, передає кореспондент УНН.

"Відповідно до регламенту роботи Верховної Ради України я оголошую перерву рівно на 30 хвилин. Після перерви ми повернемося до розгляду законопроекту про функціонування української мови як державної. Хочу нагадати, що ми зупинилися на розгляді поправки 1587, і розпочнемо роботу з правки номер 1590", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні нардепи присвятять робочий день виключно мовного законопроекту.

У Раді заявляли, що закон про функціонування української мови як державної може бути ухвалений вже після другого туру президентських виборів.

Як повідомляв УНН, 28 лютого Верховна Рада України почала розглядати законопроект про мову в другому читанні. До нього було подано понад 2 тисячі поправок, також проект документу вже викликав гостру дискусію серед депутатського корпусу.

Українські Національні Новини

Політика