ukenru
nardep-rozpoviv-yak-karatimut-pereviznikiv-za-nadmirnu-vagu-fur

Нардеп розповів, як каратимуть перевізників за надмірну вагу фур

 • 13409 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У середу, 16 вересня, народні депутати прийняли за основу проект закону про підвищення відповідальності для перевізників за перевищення габаритно-вагових норм. Які штрафи чекають на перевізників за недотримання норм перевезення, у своєму Facebook розповів один з ініціаторів законопроекту, народний депутат Ігор Василів, передає УНН.

Так, нардеп поінформував, що законопроектом запроваджується адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото та відеозйомки.

"В тому числі в автоматичному режимі, що практично зводить до нуля контакти між перевізниками та співробітниками різних контролюючих органів, а значить і зменшується корупційна складова", - пише Василів.

На перевізників, які відмовилися від габаритно-вагового контролю, чекає штраф у розмірі 51 тис. грн.

Відповідальність за порушення, допущені при заповненні вантажовідправником товаро-транспортної накладної або інших передбачених законодавством документів на вантаж (внесення недостовірних відомостей про масу або габарити вантажу) карається штрафом у розмірі 34 тис. грн.

"Також збільшуємо штраф за перевантаження транспорту на понад 30% з 34 тис. грн до 51 тис. грн", - додає нардеп.

Наразі документ готується до другого читання. Його прийняття забезпечить ефективну боротьбу з головними руйнівниками українських доріг - "перегрузами".

"Будувати та ремонтувати дороги недостатньо, якщо ми не боротимемося з одним із головних чинників, які їх руйнують", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що програма Президента "Велике будівництво" на цей рік буде реалізована в обумовлені терміни. У той же час, за його словами, до кінця року планується запуск 50 комплексів автоматичного зважування фур у русі, а у ВР вирішується питання запуску річкового транспорту. Також Криклій має намір зобов'язати порти зважувати вантажі при прийомі.

Українські Національні Новини

Політика