naperedodni-sviat-ukrainskyi-kordon-peretynaiut-do-90-100-tysiach-liudei-na-den-prykordonnyky

Напередодні свят український кордон перетинають до 90-100 тисяч людей на день - прикордонники

 • 25964 переглядiв

Щодня український кордон перетинають приблизно 90-100 тисяч осіб, причому трафік рівномірно розподіляється між в'їздом і виїздом, а понад 50% припадає на польський кордон. Черги на кордоні зросли через збільшення кількості перетинів, особливо на основних пунктах пропуску.

Перед зимовими святами люди почали частіше перетинати український кордон. Наразі в середньому за добу КПП перетинають близько 90-100 тисяч людей. Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Зараз в середньому за добу кордон перетинає 90-100 тисяч осіб, 85% з яких це саме громадяни України. Але чіткої переваги в’їзду або виїзду ми поки не бачимо. Фактично динаміка перетину кордону коливається 50 на 50. В один день може більше виїхати людей, в інший більше заїхати 

- сказав Демченко.

Деталі

За словами речника, за останній тиждень спостерігається збільшення пасажиропотоку. Зростає кількість жінок, дітей та людей похилого віку, які слідують як на в’їзд, так і на виїзд з України.

Незмінним залишається те, що більше 50% пасажиропотоку припадає на кордон з Польщею. У зв’язку зі збільшенням перетинів кордону збільшилися черги з легкових автомобілів. Це відмічається на найбільших КПП, зокрема "Рава-Руська", "Шегіні", "Краківець", "Грушів".

Нагадаємо

Державна прикордонна служба України пропонує використовувати закарпатську ділянку та словацький кордон, щоб уникнути черг при виїзді з України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демченко розповів, скільки чоловіків-водіїв на міжнародних перевезеннях перетинають кордон

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    До Нового року ціна на пальне впаде - експерт

     • 25739 переглядiв